Οι προδιαγραφές των «πράσινων» πρατηρίων

Με την σχετική απόφαση του υπουργείου Μεταφορών που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 674Β, 18.03.2014, καθορίζονται οι προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία των πρατηρίων φυσικού αερίου.

 

Ουφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μ. Παπαδόπουλος, έχει εκδώσει σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 674Β – 18.03.2014), με την οποία καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία των νέων πρατηρίων διάθεσης φυσικού αερίου.

 

 

Το σχετικό ΦΕΚ έχει τίτλο «Καθορισμός των αρμοδίων οργάνων και των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων διανομής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και μεικτών πρατηρίων υγρών καυσίμων, υγραερίου (LPG) και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), ή υγρών καυσίμων και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG)».

 

 

Με βάση την εν λόγω υπουργική απόφαση, ρυθμίζεται το πλαίσιο για τη δημιουργία της τεχνικής υποδομής των πρατηρίων φυσικού αερίου ενώ παράλληλα, διαφοροποιούνται τα εν λόγω πρατήρια από τα πρατήρια των υπολοίπων τύπων καυσίμου και εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει