Τα επαγγελματικά με φυσικό αέριο συμφέρουν

Με τον αριθμό των πρατηρίων φυσικού αερίου να αυξάνεται διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο και τα σαφή οφέλη που το εν λόγω καύσιμο προσφέρει στους κατόχους επαγγελματικών οχημάτων, η αντικατάσταση, ή η διασκευή του υφιστάμενου επαγγελματικού σας, προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσει με FISIKON, φαντάζει μια εξαιρετικά δελεαστική επιλογή.

 

Το φυσικό αέριο, ή FISIKON όπως είναι η εμπορική του ονομασία στην ελληνική αγορά, ή CNG όπως είναι ευρύτερα γνωστό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει… διεισδύσει πλέον για τα καλά και στην ελληνική αγορά, ως καύσιμο για όλους τους τύπους οχήματος.
Στην πλειοψηφία τους, οι διεθνείς εταιρείες κατασκευής οχημάτων προσφέρουν εκδόσεις των εκπροσώπων τους που είναι σε θέση να κάνουν χρήση του εν λόγω τύπου καυσίμου απευθείας από την γραμμή παραγωγής, ενώ πλέον και στην χώρα μας δρομολογούνται οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο νομικό πλαίσιο που αφορούν στην μετασκευή των κινητήρων των κυκλοφορούντων οχημάτων για χρήση δύο τύπων καυσίμου (βενζίνης/ φυσικού αερίου ή πετρελαίου/φυσικού αερίου).
Σύμφωνα με τα όσα έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, η χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο για τα οχήματα, έχει πολλαπλά οφέλη που αφορούν τόσο στις επιδόσεις και το κόστος χρήσης, όσο και στον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο δεδομένου ότι ο εναλλακτικός αυτός τύπος καυσίμου είναι σημαντικά φιλικότερος για το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.
Τα πράγματα ωστόσο είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά για τους κατόχους επαγγελματικών οχημάτων δεδομένου ότι, ο αυξημένος αριθμός χιλιομέτρων που τα εν λόγω μοντέλα καλούνται να διανύσουν σε ετήσια βάση, είναι σημαντικά υψηλότερος (κατά μέσο όρο) σε σχέση με τα Ι.Χ.
Με τη τιμή λιανικής του φυσικού αερίου να είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με τις αντίστοιχες της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, η χρήση του σε ένα επαγγελματικό όχημα εγγυάται μια… θεαματική μείωση του κόστους χρήσης του, μια παράμετρος που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν επιχειρηματία.
Σύμφωνα με μελέτες διεθνών οργανισμών, έχει αποδειχθεί πως ένα όχημα που κινείται με φυσικό αέριο εμφανίζει χαμηλότερο κόστος καυσίμων κατά 30% σε σχέση με τα πετρέλαιο κίνησης και κατά 50% σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη.
Αυτό το δεδομένο από μόνο του αποτελεί ένα ισχυρότατο κριτήριο αγοράς ενός επαγγελματικού οχήματος ή την μετασκευή του υπάρχοντος «συνεργάτη» σας για χρήση φυσικού αερίου.
Παράλληλα όμως, αξίζει να αναφέρουμε πως οι κινητήρες που κάνουν χρήση φυσικού αερίου, εμφανίζουν πέραν από τις μειωμένες εκπομπές ρύπων (π.χ. ελεύθερη πρόσβαση εντός των ορίων του Πράσινου Δακτυλίου της Αθήνας) και σημαντικά μειωμένο θόρυβο λειτουργίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει