5 τρόποι να προστατέψεις το περιβάλλον και την τσέπη σου

Η κλιματική αλλαγή είναι εμφανής. Φαίνεται πως σιγά-σιγά όλοι αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τον «πράσινο» τρόπο ζωής.

Ευτυχώς, πολλά από το βήματα που χρειάζονται για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή, ταυτόχρονα έχουν θετικό αντίκτυπο και στην καθημερινή μας ζωή.

Δες μερικά από αυτά και προσπάθησε να τα υιοθετήσεις, στο βαθμό που μπορείς. Εκτός από το να προστατεύεις το περιβάλλον, θα κάνεις και τη ζωή σου καλύτερη.

Εξοικονόμησε ενέργεια – Εξοικονόμησε χρήματα

Βγάλε τις συσκευές από την αναμονή όταν δεν τις χρησιμοποιείς. Καταναλώνουν ενέργεια και… ευρώ στο λογαριασμό.

Προσπάθησε να πλένεις τα ρούχα σου με κρύο νερό, όποτε είναι δυνατό. Περίπου 85% της ενέργειας που καταναλώνει το πλυντήριο ρούχων χρησιμοποιείται για να ζεσταθεί το νερό.

Περιόρισε το νερό που καταναλώνεις στο μπάνιο. Θα δεις μείωση στους λογαριασμούς νερού και ρεύματος και θα βάλεις το λιθαράκι σου σε ένα πρόβλημα που μαστίζει τον πλανήτη.

Λιγότερα καύσιμα – Περισσότερα λεφτά

Περπάτησε ή πάρε τα ΜΜΜ για να πας στη δουλειά. Βελτιώνεις την υγεία σου (στην πρώτη περίπτωση τουλάχιστον), γλιτώνεις λεφτά από τη βενζίνη και προστατεύεις το περιβάλλον από μερικές ακόμα εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Σκέψου την εργασία από απόσταση, αν μένεις πολύ μακριά από τη δουλειά σου. Ή μετακόμισε πιο κοντά. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μεγαλύτερο ενοίκιο, μακροπρόθεσμα θα μειώσει τα έξοδά σου και τη μόλυνση που προκαλείς στο περιβάλλον με τα καθημερινά πήγαινε-έλα.

Ξέχνα το εμφιαλωμένο νερό

Χρησιμοποίησε φίλτρο νερού για να καθαρίσεις το νερό της βρύσης (αν χρειάζεται), αντί να αγοράζεις εμφιαλωμένο νερό. Όχι μόνο είναι ακριβό, αλλά παράγει και μεγάλες ποσότητες πλαστικών αποβλήτων.

Χρησιμοποίησε ένα γυάλινο ή επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι για νερό στη δουλειά, αντί να παίρνεις συνέχεια εμφιαλωμένο ή να βάζεις νερό από τη βρύση σε πλαστικό .

Μην πετάς τις ηλεκτρονικές συσκευές στα σκουπίδια

Προσπάθησε να κρατάς το κινητό, τον υπολογιστή και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές το περισσότερο δυνατόν.

Χάρισε ή ανακύκλωσέ τις με υπευθυνότητα όταν έρθει η ώρα. Τα απόβλητα από ηλεκτρικές συσκευές περιέχουν υδράργυρο και άλλες τοξικές ουσίες που επιβαρύνουν το περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Φτιάξε τα δικά σου προϊόντα καθαριότητας

Το μεγάλο μυστικό: μπορείς να φτιάξεις πολύ αποτελεσματικά, μη τοξικά προϊόντα καθαριότητας. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά απλά συστατικά όπως η μαγειρική σόδα, το ξύδι, το λεμόνι και το σαπούνι.

Η δημιουργία των δικών σου καθαριστικών προϊόντων εξοικονομεί χρήμα, χρόνο και απορρίμματα συσκευασιών, ενώ επηρεάζει σημαντικά και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα στο σπίτι.

ECO & Καθημερινότητα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει