Φυσικό Αέριο στο σπίτι για μείωση του κόστους στο 50%

Το Φυσικό Αέριο καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες μιας οικίας με τον πιο οικονομικό τρόπο, αφού μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια και να μειωθεί το κόστος σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

Εκτός από τη θέρμανση και το ζεστό νερό χρήσης, το φυσικό αέριο προσφέρει σημαντικά οφέλη εξοικονόμησης στον κλιματισμό και φυσικά στο μαγείρεμα!

Κλιματισμός

Με το φυσικό αέριο μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες ψύξης το καλοκαίρι και θέρμανσης το χειμώνα με την ίδια συσκευή. Μια κεντρική κλιματιστική μονάδα τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο και τροφοδοτεί με ψύξη ή θέρμανση τις εσωτερικές μονάδες στους χώρους σας. Αποτελεί μια περιβαλλοντική λύση που προσφέρει οικονομία στη λειτουργία και ενδείκνυται τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.

Ζεστό νερό

Με το φυσικό αέριο έχουμε παροχή ζεστού νερού 24 ώρες το 24ωρο. Το νερό ζεσταίνεται την ίδια στιγμή που ανοίγουμε τη βρύση και αποφεύγουμε έτσι περιττές αναμονές, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει άμεση ανάγκη χρήσης του, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο όση ποσότητα χρειαζόμαστε χωρίς να σπαταλάμε ενέργεια.

Συνήθως χρησιμοποιούνται ταχυθερμοσίφωνες φυσικού αερίου ή boiler αποθήκευσης φυσικού αερίου και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση έως και 40% σε σχέση με ένα boiler πετρελαίου και έως 60% σε σχέση με ένα θερμοσίφωνα.

Μαγείρεμα

Η κουζίνα ενός σπιτιού εξοπλίζεται με συσκευές που «τρώνε» πολύ ενέργεια. Η επιλογή συσκευών που χρησιμοποιούν ελάχιστο ρεύμα ή καθόλου ρεύμα, όπως αυτές που συνδέονται με παροχή φυσικού αερίου, εξοικονομούν ενέργεια και χρήμα.

Μαγειρεύοντας με φυσικό αέριο όλες οι αγαπημένες μας συνταγές γίνονται πιο νόστιμες, αφού έχουμε κάθε στιγμή απόλυτο έλεγχο στην ένταση της ενέργειας που ψήνει, βράζει ή τηγανίζει. Οι εστίες δεν χρειάζονται προθέρμανση και η ταχύτητα στο μαγείρεμα εντυπωσιάζει.

Η χρήση φυσικού αερίου στο μαγείρεμα μπορεί να επιτευχθεί με αντικατάσταση της παλαιάς κουζίνας με κουζίνα φυσικού αερίου (ελεύθερη ή εντοιχιζόμενη).

Οι οικιακές συσκευές φυσικού αερίου αποτελούν μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο μαγειρέματος, αφού φέρουν ασφαλιστικές διατάξεις ενώ επιτυγχάνουν εξοικονόμηση έως και 70% σε σχέση με τις ηλεκτρικές κουζίνες. Η φλόγα των εστιών μάλιστα προκαλείται από ηλεκτρονική ανάφλεξη ενός διακόπτη και έτσι δεν απαιτείται κανένας κόπος με αναπτήρες ή σπίρτα.

ECO & Καθημερινότητα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει