Σε θετική «τροχιά» η ΕΠΑ Αττικής

Σε θετική «τροχιά» η ΕΠΑ Αττικής

Τα αυξημένα μεγέθη του 2015 φέρνουν νέες επενδύσεις το 2016

Για αισιοδοξία στην ελληνική αγορά κι ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στο ασταθές και ρευστό περιβάλλον της χώρας, από τα θετικά αποτελέσματα της ΕΠΑ Αττικής το 2015, έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Χρήστος Μπαλάσκας, σε σχετική εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου. Κατά τη διάρκεια αυτής, παρουσιάστηκαν τα ενισχυμένα οικονομικά μεγέθη της περασμένης χρονιάς, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 169,2 εκατ., ευρώ, αυξημένα κατά 7,5% σε σχέση με το 2014 και τα κέρδη μετά φόρων σε 21,1 εκατ. ευρώ, με ετήσια άνοδο της τάξης του 50%.
Ενδεικτικός της «δυναμικής» της εταιρείας, ήταν και ο αριθμός των νέων συνδέσεων της περασμένης χρονιάς, καθώς τα νέα συμβόλαια σε πελάτες λιανικής έφθασαν τα 8.264, αριθμός αυξημένος κατά 31% σε σύγκριση με το 2014, ως αποτέλεσμα και του προγράμματος επιδότησης που υλοποίησε από κοινού με το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το 2015.

Αντλήθηκαν 4,7 εκατ. ευρώ

Χάρη στην επιδότηση της αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης, πραγματοποιήθηκαν 3.900 νέες εγκαταστάσεις, από τις συνολικά 4.736 αιτήσεις, οι οποίες και άντλησαν συνολικά 4,7 εκατ. ευρώ, από τα 10 εκατ. που είχαν προϋπολογισθεί στο σχετικό κονδύλι. Ο παραπάνω αριθμός δε, αντιστοιχεί σε 9.000 νοικοκυριά, με την πλειοψηφία να αφορά αυτόνομες συνδέσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων, οι οποίες και αυξήθηκαν κατά 44%.
Καθοριστικό ρόλο στα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας όμως, έπαιξε και το πρόγραμμα χρηματοδότησης που υλοποίησε η ΕΠΑ Αττικής εντός του 2015, αλλά και οι δύο προωθητικές ενέργειες της εταιρείας που παρείχαν έκπτωση στα τέλη σύνδεσης σε B2C πελάτες της, με εταιρικές επενδύσεις που συνολικά άγγιξαν τα 4 εκατ. ευρώ.
Σε συνδυασμό με τη μείωση των οικιακών τιμολογίων φυσικού αερίου, με συνεχή πτωτική πορεία την τελευταία τετραετία, το φυσικό αέριο παρέμεινε και το 2015 μακράν η πιο συμφέρουσα και αποδοτική μορφή θέρμανσης.

Σε χαμηλό 5ετίας η τιμή το 2016

Ειδικά, σε σχέση με πέρυσι η τιμή είναι μειωμένη κατά 19% στο οικιακό τιμολόγιο και κατά 25% στο βιομηχανικό (Μάρτιος 2016 vs Μάρτιος 2015), υποχωρώντας μάλιστα και σε χαμηλό 5 ετών τον προηγούμενο μήνα. Ενδεικτική μάλιστα είναι η εξοικονόμηση που παρείχε στους χρήστες του σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, αφού ήταν κατά μέσο όρο 25% οικονομικότερο παρά τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου τη φετινή χειμερινή περίοδο.
Η μέση τιμή στην Ελλάδα δε, κατέληξε στο 0,068 ευρώ ανά kWh, (με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα 0,066 ευρώ), κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 9η θέση, με ίδια τιμή με τη Γερμανία και πολύ πίσω από την πιο ακριβή Σουηδία (0,113 ευρώ/kWh).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει