Σε J&P Άβαξ και Bonatti τα έργα του “ελληνικού” TAP

Σε J&P Άβαξ και Bonatti τα έργα του "ελληνικού" TAP

Στην κοινοπραξία J&P Άβαξ-Bonatti ανατέθηκαν τα 2 έργα του ελληνικού τμήματος και στη Spiecapag το 3ο επί αλβανικού εδάφους

Στην κοινοπραξία της ιταλικής Bonatti με την J&P ΑΒΑΞ ανατέθηκε η κατασκευή δύο εκ των τριών τμημάτων του αγωγού φυσικού αερίου TAP επί ελληνικού εδάφους, συνολικού μήκους 360 χιλιομέτρων, ενώ η γαλλική Spiecapag (θυγατρική του ομίλου Vinci) επικράτησε για την κατασκευή του τρίτου ελληνικού τμήματος (μήκους 185 χιλιομέτρων) και δύο τμημάτων επί αλβανικού εδάφους (συνολικού μήκους 215 χιλιομέτρων).
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του αγωγού, η Spiecapag θα αναλάβει και την κατασκευή της διασύνδεσης του ΤΑΡ με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Στην ανακοίνωση της εταιρείας διαχείρισης του ΤΑΡ αναφέρεται πως οι συμβάσεις κατασκευής του αγωγού θα ενεργοποιηθούν αμέσως για ορισμένα τμήμα και εκτιμάται πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2016.
Με βάση τη συμφωνία, οι κατασκευαστές του αγωγού είναι υπεύθυνοι για την επιλογή των υπεργολάβων οι οποίοι θα αναλάβουν σειρά εργασιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει