27 παιδικές χαρές στον Δήμο Χαλκηδόνος από τον TAP

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου της ανακατασκευής 27 συνολικά παιδικών χαρών στον Δήμο Χαλκηδόνος, μετά την υποβολή και έγκριση σχετικού αιτήματος του προς τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ)

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του ΤΑΡ ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ | Ανάπτυξη Τοπικών Υποδομών, που με τη σειρά του είναι μέρος των εκτεταμένων Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων τις οποίες το Έργο υλοποιεί στις κοινότητες από τις οποίες διέρχεται, απαντώντας σε ανάγκες  των τοπικών κοινωνιών.

Οι εργασίες ανακατασκευής της πρώτης παιδικής χαράς ξεκίνησαν την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στο Μ. Μοναστήρι. Από πλευράς Δήμου, στο εργοτάξιο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, ο Αντιδήμαρχος Τ.Ε & Ε.Ε. κ. Ιωάννης Παπαμιχαήλ και ο πρόεδρος της κοινότητας Μ. Μοναστηρίου κ. Αθανάσιος Μετλάρης, προκειμένου να δοθεί το σήμα έναρξης των εργασιών.

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησαν η κα Βασιλική Σωτηροπούλου – Διευθύντρια Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, ο κ. Ιωάννης Γεωργιάδης – Υπεύθυνος Κατασκευής Έργων Υποδομής, και ο κ. Αθανάσιος Σκρέκας – Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σύνολο των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών, μετά από 12 μήνες κοπιώδους προετοιμασίας και στενής συνεργασίας, για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των συνεργείων, και ιδιαιτέρως για τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται και τηρούνται στο εργοτάξιο. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως είναι ιδιαιτέρως ευτυχής για την υλοποίηση ενός έργου, το οποίο έχουν μεγάλη ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Ο Δήμος θα παραδώσει στους μικρούς του δημότες, σύγχρονους και υψηλής αισθητικής χώρους στους οποίους θα μπορούν πλέον να παίζουν με ασφάλεια. Τέλος, σημείωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος, γιατί πλέον παίρνει σάρκα και οστά ένα έργο που ο ίδιος και οι συνεργάτες του πίστεψαν πολύ και για την υλοποίηση του οποίου εργάστηκαν σκληρά.

Αυτήν την στιγμή, εκτός από την παιδική χαρά του Μ. Μοναστηρίου, εργασίες εξελίσσονται και στην παιδική χαρά του Λουδία. Την Δευτέρα 25-06-2018, επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει η ανακατασκευή δύο παιδικών χαρών στον Άγιο Αθανάσιο.

Εξάλλου χθές, ο κ. Τσουκνιδάς υπέγραψε το πρωτόκολλο εισόδου σε άλλες πέντε παιδικές χαρές, ήτοι στο Πρόχωμα, τον Καστανά, τον Ακροπόταμο, την Γέφυρα, τις εργατικές κατοικίες των Κουφαλίων, ενώ αναμένεται άμεσα η εκκίνηση των εργασιών και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου.

ECO & Κοινωνία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει