Ρόδος: Υπό μελέτη η λειτουργία με αέριο του νέου σταθμού της ΔΕΗ

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο Πρασονήσι Ρόδου έδωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος και δ.σ. της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μετά από ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού.

 

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επικείμενη δοκιμαστική λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο Πρασονήσι, σημειώνοντας τη δυνατότητα που έχει το εργοστάσιο για καύση φυσικού αερίου αντί για μαζούτ.

 

Ο κ. Σαντορινιός παρουσίασε σκέψεις για τη δυνατότητα προμήθειας του σταθμού με LNG μέσω βυτιοφόρων σε αρχικό επίπεδο και αργότερα με άλλους τρόπους.

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε ότι υπάρχουν δυνατότητες για σύναψη συμβάσεων με εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, οι οποίες μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του νησιού και ζήτησε συγκεκριμένες πληροφορίες από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ για τα σχέδια της εταιρείας για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου.

 

Ο κ. Παναγιωτάκης στην απάντησή του ανέφερε ότι βασικός στόχος είναι να υπάρχει επάρκεια ρεύματος στη Ρόδο και για αυτό προτεραιότητα της εταιρείας είναι να ξεκινήσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο φέτος, όπως είναι προγραμματισμένο. Για τα θέματα της χρήσης του LNG συμφώνησε στα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη μιας τέτοιας κίνησης και ενημέρωσε ότι η πρόταση μελετάται από τον ΔΕΣΦΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει