Εκδήλωση για το έργο Archipelago – LNG στις 17 Δεκεμβρίου

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Archipelago – LNG», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Ε.Κ.Ε.Τ.Α/ Ι.Δ.Ε.Π., η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει την εκδήλωση ολοκλήρωσης του έργου στις 17 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Ερμής στην Ερμούπολη της Σύρου.

 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου Archipelago – LNG, που αφορούν την χρησιμοποίηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στις Θαλάσσιες Μεταφορές και στις ενεργειακές ανάγκες των νησιών του Αρχιπελάγους. Επίσης θα γίνει παρουσίαση του νέου έργου Poseidon Med II το οποίο είναι συνέχεια των έργων Poseidon Med Iκαι Archipelago – LNG.

 

Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δημοσίου τομέα, Ευρωπαϊκών Εταίρων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της αγοράς του φυσικού αερίου και της ναυτιλίας. Το έργο «Archipelago – LNG» στοχεύει στην προώθηση της χρήσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) ως καύσιμο πλοίων στη ακτοπλοΐα και ναυτιλία στα Ελληνικά νησιά, με σκοπό την μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού κόστους. Ο κύριος σκοπός του έργου είναι να παρακινήσει και να παρέχει στις Ελληνικές αρχές τα απαραίτητα εργαλεία για την υιοθέτηση ενός κανονιστικού πλαισίου για τον ανεφοδιασμό των πλοίων ΥΦΑ στην περιοχή.

 

Το έργο αναπτύσσει τη συνεργασία των διεθνών, εθνικών και τοπικών αρχών, προμηθευτών ΥΦΑ, πλοιοκτητών, ναυπηγείων και της επιστημονικής κοινότητας ενσωματώνοντας τις βέλτιστες διεθνείς τεχνικές και νομικές εξελίξεις της αλυσίδας προμήθειας ΥΦΑ. Το έργο Archipelago – LNG είναι κατά 50% συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεταφορών (DGMOVE) στο Ετήσιο Πρόγραμμα TEN-T. Συντονίζεται από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και περιλαμβάνει τους εταίρους Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ΔΕΠΑ, ΕΚΕΤΑ, SEAJETS και το Νεώριο Σύρου.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εκδήλωση: www.archipelago-lng.eu

– Αμαλία Δρόσου – Υπηρεσίες Εξωστρέφειας και Δικτύωσης ΕΚΕΤΑ / Τηλ.: 2310 498214 / E-mail: [email protected]

– Μαρία Καρέλλα-Γραμματεία/ Τηλ.: 211 1069500/ Email: [email protected], [email protected]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει