Το φυσικό αέριο “τρέχει” την οικονομία

Το φυσικό αέριο “τρέχει” την οικονομία

Το φυσικό αέριο είναι η οικονομική και αξιόπιστη ενέργεια που δίνει την δυνατότητα στην οικονομία να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να γίνει ανταγωνιστική στις διεθνείς αγορές προϊόντων. Το «πράσινο καύσιμο» συμβάλλει επίσης στη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

 

Ανταγωνιστικές επιχειρήσεις:

 

Με το φυσικό αέριο οι επιχειρήσεις όλων των κλάδων (logistics, μεταφορικές, υπηρεσίες, ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία κλπ) μειώνουν τα κόστη μεταφοράς και το οικολογικό τους αποτύπωμα και καθίστανται ανταγωνιστικές σε ένα παγκοσμιοποιημένο και όλο και πιο απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Μείωση οικογενειακού προϋπολογισμού:

 

Με τη χρήση ΙΧ φυσικού αερίου κίνησης μειώνονται τα κόστη μετακίνησης για όλα τα μέλη της οικογένειας σε καθημερινή βάση αλλά και για μικρά ή μεγάλα ταξίδια καθώς το κόστος του φυσικού αερίου κίνησης είναι μειωμένο κατά 60% σε σχέση με τη βενζίνη.

 

Προστασία περιβάλλοντος: 

 

Με τη χρήση του φυσικού αερίου εκλύονται -25% CO2 και έως 30% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σχέση με τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου.

 

Αύξηση των μετακινήσεων:

 

Με το φυσικό αέριο κίνησης προσφέρεται η δυνατότητα κάλυψης μεγάλων αποστάσεων χάρη στο μειωμένο κόστος και τις υψηλές επιδόσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ένα ΙΧ μεσαίας κατηγορίας (Fiat Panda) μπορεί να διανύσει περίπου 500 χλμ με 15 ευρώ. Ένα κιλό φυσικού αερίου κίνησης CNG είναι ενεργειακά ισοδύναμο με 1,5 λίτρο βενζίνης, 1,3 λίτρο πετρελαίου και περίπου 2 λίτρα υγραερίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει