Το φυσικό αέριο εξοικονομεί πάνω από 50% σε χρήσεις μαζικής εστίασης

Ξενοδοχεία: Τι κερδίζουν από τη χρήση φυσικού αερίου

Διάφοροι κλάδοι επαγγελματιών ήδη βρίσκουν στο φυσικό αέριο τη συμφέρουσα λύση για τις καθημερινές ανάγκες των επιχειρήσεών τους.

 

Ξενοδοχεία και νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, μεγάλα κτίρια γραφείων, χώροι αναψυχής, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φυσικό αέριο για θέρμανση των χώρων, παραγωγή ζεστού νερού, μαγείρεμα καθώς και για άλλες εξειδικευμένες χρήσεις εργασίες, εκμεταλλευόμενα τα πλεονεκτήματά του και επιτυγχάνοντας μεγάλες οικονομίες κλίμακας και απόλυτη λειτουργικότητα.

Αρτοποιεία, εστιατόρια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας, πλυντήρια και στεγνωτήρια, συνεργεία αυτοκινήτων με φούρνους βαφής περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των καταναλωτών του φυσικού αερίου.

 

Πρώτη επιλογή και στα ξενοδοχεία

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής είναι ήδη εξοικειωμένοι με την οικονομία, τα περιβαλλοντικά οφέλη, την ασφάλεια και τα γενικότερα πλεονεκτήματα της άνεσης και της ευκολίας του φυσικού αερίου, αλλά και με τις πολλαπλές δυνατότητες χρήσης του στο σπίτι. Το φυσικό αέριο όμως, χρησιμοποιείται πλέον και για την πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, προσφέροντας υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία φθάνει ακόμη και το 50% σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα. Ενδεικτικά, το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται για θέρμανση, ψύξη, κλιματισμό, μαγείρεμα, ψήσιμο, παραγωγή ζεστού  νερού και ατμού, παραγωγή θερμού αέρα για τη χύτευση και κατεργασία μετάλλων.

 

Η άποψη του επαγγελματία

*Μπραζίτικος Γιάννης, ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου OSCAR, Σταθμό Λαρίσης.

Από την πολυετή εμπειρία μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής γνωρίζω καλά ότι οι συνάδελφοι του κλάδου μας έχουν εγκαίρως, από τα πρώτα χρόνια του φυσικού αερίου στην Αττική, αναγνωρίσει και εκμεταλλευτεί την ευκαιρία χρήσης του. Το ξενοδοχείο μας είναι από τα πρωτοπόρα του κλάδου, όχι γιατί έχει φυσικό αέριο πάνω από μια δεκαετία για θερμικές χρήσεις, αλλά γιατί το 2005 επενδύσαμε σημαντικά για την πλήρη κάλυψη και της ψύξης του Ξενοδοχείου OSCAR με το φυσικό αέριο. Στην πολυετή συνεργασία μου με το φυσικό αέριο, εκτός των αδιαμφισβήτητων λειτουργικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων του, έχω να παρατηρήσω την προσωπική επαφή και την πραγματική συνεργασία με τους ανθρώπους της εταιρείας».

Σήμερα στην Αττική είναι συνδεδεμένα όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία και περίπου 300 μεσαία και μικρά ξενοδοχεία. Το ποσοστό των συνδεδεμένων ξενοδοχείων είναι περίπου 90% των μονάδων του κλάδου που βρίσκονται επί ενεργού δικτύου. Η εξοικονόμηση του φυσικού αερίου στην συγκεκριμένη χρήση ξεπερνά το 40% για θέρμανση και ζεστό νερό και το 50% για χρήσεις μαζικής εστίασης.

 

6 πλεονεκτήματα της χρήσης  φυσικού αερίου στον εμπορικό τομέα:

–  Δεν απαιτεί ενασχόληση με παραγγελίες και παραλαβές καυσίμων

–  Δίνει δυνατότητα εκμετάλλευσης χώρων που σήμερα χρησιμοποιούνται για αποθήκευση καυσίμων (δεξαμενές)

–  Προσφέρει αισθητική αρτιότητα, αυξημένη καθαριότητα χώρων και συσκευών

–  Απαιτεί λιγότερη συντήρηση συσκευών

–  Συμβάλλει στην ορθολογική χρήση ενέργειας στη μείωση λειτουργικών δαπανών, στην οικονομία

–  Επιμηκύνει τη διάρκειας ζωής του εξοπλισμού εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλότερη απόδοση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει