Το φυσικό αέριο κοντά στα εστιατόρια

Το φυσικό αέριο κοντά στα εστιατόρια

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1.800 εστιατόρια και 330 καφετερίες στην Αττική είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο φυσικού αερίου, κερδίζοντας σημαντική εξοικονόμηση και ευκολία από τη χρήση του.

 

Πιο συγκεκριμένα, η χρήση του «πράσινου καυσίμου» σε μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο μειώνει το κόστος εγκατάστασης, καθώς, αν ο εξοπλισμός μαγειρέματος είναι φυσικού αερίου λόγω της χαμηλότερης απαιτούμενης ηλεκτρικής ισχύος απαιτείται χαμηλότερο κόστος δέσμευσης υποσταθμού της ΔΕΗ. Σημαντικό για αυτό το είδος επιχειρήσεων είναι, ακόμη, το γεγονός ότι με το φυσικό αέριο επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή ομοιομορφία στο ψήσιμο και το μαγείρεμα γίνεται πιο νόστιμο.

 

Ποιότητα – Νοστιμιά

Με το φυσικό αέριο μαγειρεύετε/ψήνετε πιο νόστιμα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά. Για όλα τα είδη και μεθόδους μαγειρέματος και ψησίματος υπάρχουν συσκευές που λειτουργούν με φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα υπάρχουν: φούρνοι, εστίες, φριτέζες, σχάρες, γκριλ, πλατώ, μπαιν μαρί, κοτοπουλιέρες, γύρος, σαλαμάνδρα, βραστήρες, κρεπιέρες κ.ά. Οι συσκευές φυσικού αερίου έχουν κόστος αντίστοιχο με τις ηλεκτρικές συσκευές. Στην περίπτωση που έχετε συσκευές, με ένδειξη CE, που λειτουργούν με υγραέριο για την αλλαγή σε φυσικό αέριο απαιτείται μόνο αλλαγή στα μπεκ της συσκευής.  Μαγειρεύοντας με φυσικό αέριο όλες οι αγαπημένες σας συνταγές γίνονται πιο νόστιμες, αφού έχετε κάθε στιγμή απόλυτο έλεγχο στην ένταση της ενέργειας που ψήνει, βράζει ή τηγανίζει. Οι εστίες δε χρειάζονται προθέρμανση και η ταχύτητα στο μαγείρεμα εντυπωσιάζει. Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνετε στους επαγγελματίες είναι διαχρονικά σημαντική σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.

 

Οικονομία στο ζεστό νερό

Με το φυσικό αέριο έχετε πάντα άφθονο ζεστό νερό, μόλις το θελήσετε, χωρίς να περιμένετε! Χρησιμοποιώντας boiler φυσικού αερίου, κατάλληλης τεχνολογίας για κάθε περίπτωση (ταχυθερμοσίφωνας, θερμοσίφωνας αποθήκευσης) έχετε άμεσα ζεστό νερό με το άνοιγμα της βρύσης, καλύπτοντας την ποσότητα που χρειάζεστε και χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια.

 

Ευχρηστία και οικονομία σε θέρμανση – κλιματισμό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φυσικό αέριο για τη θέρμανση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων.

 

Η θέρμανση του εσωτερικού χώρου μπορεί να γίνει :
– Με χρήση του υπάρχοντα λέβητα ή αντικατάστασή του και αντικατάσταση του καυστήρα.
– Με χρήση επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου (συμβατικού ή συμπύκνωσης) με ενσωματωμένο καυστήρα.
– Με αερόθερμα φυσικού αερίου (αυτόνομες συσκευές που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, παράγουν ζεστό αέρα ενώ τα καυσαέρια απάγονται με οριζόντια απαγωγή καυσαερίων στον εξωτερικό χώρο – χωρίς καπνοδόχο).
– Με αερολέβητα καύσης φυσικού αερίου – αεραγωγούς (η θέρμανση με αέρα γίνεται σε συνδυασμό με τον εξαερισμό του χώρου).

 

Για τη θέρμανση των εξωτερικών χώρων χρησιμοποιούνται συσκευές ακτινοβολίας (επιδαπέδιες ή οροφής), με τις οποίες επιτυγχάνεται η τοπική επιθυμητή θέρμανση.

 

Αντίστοιχα, με το φυσικό αέριο μπορείτε να επιτύχετε μια ολοκληρωμένη λύση για τον κλιματισμό του χώρου σας, δηλαδή ΨΥΞΗ το καλοκαίρι και ΘΕΡΜΑΝΣΗ το χειμώνα. Έχετε δηλαδή μια συσκευή για 2 χρήσεις, θέρμανση και ψύξη. Πολλές συσκευές παράγουν και ζεστό νερό χρήσης. Απαιτείται μια κεντρική κλιματιστική μονάδα (αντλία θερμότητας με φυσικό αέριο ή μονάδα απορρόφησης) που τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο και οι εσωτερικές μονάδες (κλιματιστικά fan coils νερού ή ειδικές μονάδες freon) που τροφοδοτούνται από την κεντρική μονάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει