Τι πρέπει να ξέρουν οι νέοι καταναλωτές για το Φυσικό Αέριο

Τι πρέπει να ξέρουν οι νέοι καταναλωτές για το Φυσικό Αέριο

Για την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου ενημερώνει ο Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΕΥΘ), ο οποίος παράλληλα καλωσορίζει την επίσημη άφιξη του φυσικού αερίου στον δήμο Λαγκαδά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το φυσικό αέριο θα βρίσκεται σε κάθε γειτονιά του δήμου, και όλο και περισσότεροι κάτοικοι σκέφτονται να τοποθετήσουν ή έχουν ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες διεργασίες για να τοποθετήσουν μια ατομική μονάδα φυσικού αερίου στην οικία τους.

Σύμφωνα με τον ΣΕΥΘ, η χρήση φυσικού αερίου για θέρμανση οικίας ή ακόμα και για μαγείρεμα είναι απολύτως ασφαλή. «Η ενημέρωση όλων των υφιστάμενων καταναλωτών καθώς και των μελλοντικών, προϋποθέτει για την σωστή χρήση μιας σύγχρονης, επαγγελματικής και πάνω από όλα ασφαλής εγκατάστασης είτε εντός είτε εκτός της οικίας», τονίζει ο Σύλλογος.

Οι νέοι καταναλωτές, υποστηρίζει ο ΣΕΥΘ, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την επιλογή αδειοδοτημένου εγκαταστάτη, για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης, καθώς και για την επιλογή προμηθευτή όσον αφορά στην Σύμβαση Προμήθειας φυσικού αερίου.

Επιπλέον, οι καταναλωτές πρέπει να προβαίνουν στην ετήσια τακτική συντήρηση για να διασφαλίζουν την καλή λειτουργία της εγκατάστασης.

Μέλη του Συλλόγου είναι όλοι οι αδειούχοι εγκαταστάτες φυσικού αερίου του νομού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΣΕΥΘ, οι εργασίες για την εγκατάσταση μιας μονάδας φυσικού αερίου στην οικία αποτελούνται από τα παρακάτω μέρη:

  1. Εγκατάσταση σωληνώσεων εισαγωγής και επιστροφής του νερού θέρμανσης των θερμαντικών σωμάτων οι οποίοι αποτελούν το δίκτυο θέρμανσης, και σύνδεση της μονάδας φυσικού αερίου, είτε με το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης των θερμαντικών σωμάτων, είτε κατασκευή νέου δικτύου.
  2. Εγκατάσταση σωληνώσεων ζεστού και κρύου νερού χρήσης, σύνδεση της μονάδας φυσικού αερίου, με το υπάρχον δίκτυο της οικίας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.
  3. Εγκατάσταση σωληνώσεων τροφοδοσίας της μονάδας με φυσικό αέριο και σύνδεση αυτής με τον μετρητή αερίου της Ε.Δ.Α. ΘΕΣΣ.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει