Σημαντική διάκριση για το Fiat Doblo Cargo.

Το ελαφρύ, επαγγελματικό van της Fiat, Doblo Cargo ανακηρύχθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά «Light Van of the Year», στον αναγνωρισμένο διαγωνισμό του βρετανικού περιοδικού What Van?

Το ωφέλιμο φορτίο του Doblo Cargo έως και 1 τόνο – χάρη στην εξελιγμένη πίσω ανάρτηση bi-Link, καθώς και ο όγκος φόρτωσης μέχρι και 5 κυβικά μέτρα- στην έκδοση XL με μακρύ αμάξωμα και υπερυψωμένη οροφή – αποτελούν τις καλύτερες τιμές της κατηγορίας του.

Fiat Doblo Cargo

Ακόμα ένα στοιχείο που τοποθετεί το Fiat Doblo Cargo σε δική του κλάση είναι και το εύρος των αποδοτικών κινητήρων πετρελαίου, βενζίνης και φυσικού αερίου (CNG), που ξεκινούν από τα 1.3 lt και φθάνουν έως και τους 120 ίππους.

Ειδικότερα η έκδοση 1.4 16v T-Jet Natural Power Euro 6 που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο αποδίδει ισχύ 120 HP από 1.368 cm3 κυβισμό και μέγιστη ροπή 206 Nm στις 3000 rpm. Επιτυγχάνει μάλιστα τελική ταχύτητα: 172 km/h.

Χρησιμοποιεί υπερσυμπιεστή και intercooler με ανεπίστροφο σύστημα και ηλεκτρονικό χρονισμένο διαδοχικό ψεκασμό πολλαπλών σημείων (MPI), ειδικά διαμορφωμένο για φυσικό αέριο.

Τα επίπεδα εκπομπών ρύπων καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro 6, οι εκπομπές CO2 είναι 134 g/km και η κατανάλωση NEDC είναι μόλις 4.9 kg/100km  (τροφοδοσία καυσίμου φυσικού αερίου)

Τα στοιχεία αυτά, έχουν καταστήσει το πολυβραβευμένο αυτό μοντέλο μία κορυφαία επιλογή, όχι μόνο για τους επικεφαλής των επαγγελματικών στόλων αλλά και για την κριτική επιτροπή των βραβείων.

Fiat Doblo Cargo

Σύμφωνα με τον James Dallas, αρχισυντάκτη του περιοδικού What Van?, το γεγονός ότι το Doblo Cargo κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο για τρίτη συνεχή χρονιά δεν είναι πάρα η τρανή απόδειξη μιας ποιότητας που αντέχει στο χρόνο. Ο ίδιος τονίζει ότι ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του Doblo συγκαταλέγονται η εξαιρετική οδική συμπεριφορά και η υψηλή ποιότητα κατασκευής.

ECO & Αυτοκίνηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει