Πτωτική τάση στην τιμή του φυσικού αερίου

Καλά νέα για τους καταναλωτές που επιλέγουν το φυσικό αέριο για να ζεσταθούν, γιατί θα πληρώσουν χαμηλότερα ποσά σε σύγκριση με πέρυσι. Αν και στο πετρέλαιο η τιμή διατηρείται στα περυσινά επίπεδα, στο φυσικό αέριο η τάση είναι πτωτική.

 

Ενώ το Σεπτέμβριο η μέση τιμή φυσικού αερίου βρισκόταν στα 5,4 λεπτά η κιλοβατώρα, πλέον η τιμή Νοεμβρίου που θέτει σε ισχύ από 14/11 η ΕΠΑ Αττικής, διαμορφώνεται στα 5,1 λεπτά η κιλοβατώρα. Πέρυσι ο μέσος όρος τιμών για τη χειμερινή περίοδο είχε κυμανθεί στα 5,6 λεπτά.

 

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η μέση τιμή φυσικού αερίου διαμορφώνεται φέτος σε επίπεδα 42% χαμηλότερα του πετρελαίου θέρμανσης και 68% έναντι του ρεύματος.

 

Εκτός της υψηλότερης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, η δυνατότητα της αυτονόμησης ενός διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση και το ευνοϊκό πρόγραμμα επιδότησης που έτρεξε η ΕΔΑ Αττικής αποτελούν επιπλέον παράγοντες που στέλνουν τους καταναλωτές στο φυσικό αέριο.

 

Το πρόγραμμα επιδότησης της ΕΔΑ Αττικής έληξε στις 9 Οκτωβρίου, αλλά η εταιρεία ετοιμάζει νέο πρόγραμμα που θα τρέξει μέσα στο 2018.

 

ECO & Οικονομία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει