Νέο πρωτοποριακό SUV από την Skoda με CNG

Η κατηγορία των SUV κερδίζει συνεχώς έδαφος στις παγκόσμιες αγορές. Επίσης τα compact crossovers αποτελούν τη νέα μεγάλη μόδα των ημερών μας αφού πωλήθηκαν 1.34 εκατομμύρια οχήματα το 2017 στην Ευρώπη.

Σ’ αυτή την κατηγορία ποντάρει και η Skoda που έρχεται μνα προσθέσει στην οικογένεια των SUV, δίπλα στα Kodiaq και Karoq, ένα τρίτο μέλος.

vision-x

Το νέο μοντέλο που θα βασίζεται στο πρωτότυπο Vision X που είδαμε πριν μερικές εβδομάδες στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα πατάει στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group, όπως άλλωστε τα Seat Arona και Volkswagen T-Roc και είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί την ίδια πρωτοποριακή τεχνολογία με το πρωτότυπο.

vision-x

Δηλαδή να γίνει το πρώτο υβριδικό όχημα παραγωγής στην ιστορία της Skoda που χρησιμοποιεί  κινητήρα βενζίνης και φυσικού αερίου CNG, τον νέο 4κύλινδρο των 1.5 λίτρων αλλά και ένα ηλεκτροκινητήρα 48-volt.

vision-x

Το μικρό SUV της Skoda υπόσχεται οικονομία με την χρήση φυσικού αερίου, σεβασμό στο περιβάλλον με εκπομπές CΟ2  μόλις 89 g/km , αλλά και καλές επιδόσεις καθώς τα 0-100 θα έρχονται σε 8.9 δευτερόλεπτα.

vision-x

ECO & Αεριοκίνηση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει