Νέες εκδόσεις, για τα Audi Α4 Αvant και Α5 Sportback της σειράς g-tron

Μετά την παρουσίασή τους τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης η Audi ανακοίνωσε πως ξεκινά η διάθεση των A4 Avant g-tron και A5 Sportback g-tron. Μαζί με το A3 Sportback g-tron αποτελούν τις φιλικές προς το περιβάλλον προτάσεις της εταιρείας που χρησιμοποιούν και φυσικό αέριο CNG.

 

Τόσο το A4 Avant g-tron όσο το A5 Sportback g-tron χρησιμοποιούν 2λιτρο κινητήρα που καταναλώνει είτε βενζίνη, είτε φυσικό αέριο και βασίζεται στον γνωστό και πολύ καλό βενζινοκινητήρα 2.0 TFSI. Για την περίσταση, ο καινοτόμος 2λιτρος g-tron κινητήρας αναπτύσσει ισχύ 125 kW (170 hp) και ροπή ροπής 270 Nm (199,1 lb-ft).

 

Σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι ταχυτήτων, τα αυτοκίνητα επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 8,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα τους φτάνει είναι 226 χλμ/ώρα.

 

g-tron

 

Στον πρότυπο κύκλο οδήγησης, το A5 Sportback g-tron με S tronic χρησιμοποιεί μόλις 3,8 κιλά αέριο ανά 100 χιλιόμετρα, με εκπομπές CO2 στα 102 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο. Σε λειτουργία με βενζίνη, ο κινητήρας καταναλώνει 5,6 λίτρα καυσίμου, που αντιστοιχεί στις εκπομπές CO2 των 126 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο

 

Σύμφωνα με την Audi η αυτονομία των A4 Avant g-tron και A5 Sportback g-tron μπορεί να φτάσει στα 950 χλμ. Από αυτά το φυσικό αέριο καλύπτει περίπου 500 χιλιόμετρα, ενώ όταν η πίεση στη δεξαμενή του φυσικού αερίου πέφτει κάτω από 10 bar με περίπου 0,6 kg αερίου να παραμένουν σ’ αυτό, η διαχείριση του κινητήρα αλλάζει αυτόματα τη λειτουργία του σε βενζίνη. Αυτό δίνει ένα επιπλέον εύρος 450 χιλιομέτρων.

 

g-tron

 

Οι δεξαμενές για το καύσιμο αερίου αποθηκεύουν 19 κιλά αέριο σε πίεση 200 bar και έχουν εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμό χρησιμοποιώντας 3 στρώματα επικάλυψης για απόλυτη ασφάλεια. Σαν άμεση συνέπεια της παρουσία τους στην πίσω δομή των δύο μοντέλων, ο ωφέλιμος χώρος φόρτωσης έχει μειωθεί στα 415 λίτρα στο A4 Avant g-tron και στα 390 λίτρα στο A5 Sportback g-tron.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει