Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό μαγείρεμα με συσκευές φυσικού αερίου

Οι οικιακές συσκευές φυσικού αερίου έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να κερδίζουν την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού, ειδικά όσον αφορά το μαγείρεμα (κουζίνες, φούρνοι), αφού υπερτερούν των ηλεκτρικών τόσο σε οικονομία, όσο και σε απόδοση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλο και περισσότεροι κορυφαίοι σεφ τις χρησιμοποιούν.

 

Απλός και εύκολος χειρισμός

H χρήση των συσκευών αερίου είναι απλή και εύκολη, με βασικό πλεονέκτημα την καταλληλότητα τους στη χρήση διάφορων σκευών χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ο χειρισμός τους είναι απλός με διακόπτες που αυξάνουν ή μειώνουν τη ροή του αερίου με άμεσα ορατό αποτέλεσμα κατά το μαγείρεμα και φυσικά τη συνεχή παροχή θερμοκρασίας στο σκεύος.

 

Σεβασμός στο περιβάλλον.

Tο αέριο αποτελεί το μακράν λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο, τόσο άμεσα, όντας ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον κατά τη χρήση του, όσο και έμμεσα γιατί δεν καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια που κατά το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται από ρυπογόνα καύσιμα και αποτελεί για χρόνια την κύρια πηγή ενέργειας για το μαγείρεμα (στην Ελλάδα τουλάχιστον).

 

Ταχύτητα και σταθερή παροχή θερμότητας

Το αέριο αποτελεί μία πολύ αποτελεσματική και αποδοτική πηγή ενέργειας κατά την καύση του, προσφέροντας έτσι άμεσα αποτελέσματα κατά το μαγείρεμα συγκριτικά με το ηλεκτρικό ρεύμα. Συγκεκριμένα, τα σκεύη θερμαίνονται πολύ πιο γρήγορα, φθάνοντας στην επιθυμητή θερμοκρασία γρηγορότερα και ως εκ τούτου, το φαγητό γίνεται έτοιμο πολύ νωρίτερα.

Επίσης, στις εστίες αερίου έχουμε συνεχή και σταθερή παροχή θερμότητας, χωρίς να επηρεάζεται από θερμοστάτες, οπότε έχουμε άριστο, δυνατό βρασμό και τηγάνισμα. Συγκριτικά με ένα ηλεκτρικό μάτι η ισχύς σε KW μπορεί να φθάσει και 50% επιπλέον.

 

Μεγαλύτερη οικονομία

Η χρήση του φυσικού αερίου στην κουζίνα, είναι η πλέον κατάλληλη για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης από ένα νοικοκυριό, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται σε ένα σπίτι μόνο για το μαγείρεμα, ξεπερνά το 38% σε ετήσια βάση (συγκεκριμένα αφορά το 38,4% σύμφωνα με σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ).

Ταχύτητα στο μαγείρεμα, άλλωστε, σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και φυσικά λιγότερος χρόνος στην κουζίνα.

 

Προσφέρει πλήρη ασφάλεια

Οι περισσότερες  συσκευές που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη λειτουργία τους, διαθέτουν διάφορες ασφαλιστικές δικλείδες (αισθητήρες, διακόπτες κ.τ.λ.) έτσι ώστε να διακόπτεται η παροχή αερίου σε περίπτωση πιθανότητας βλάβης ή διαρροής όταν δεν υπάρχει καύση. Ως εκ τούτου, η επιλογή των εν λόγω συσκευών είναι πλέον απόλυτα ασφαλής για κάθε καταναλωτή. Τέλος, το δίκτυο εγκατάστασης του φυσικού αερίου διαθέτει ειδικές βαλβίδες ασφαλείας και ανεξάρτητοι αισθητήρες πέραν της συσκευής μπορούν να προσφέρουν επιπλέον ασφάλεια.

 

ECO & Καθημερινότητα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει