Κυβέρνηση: Ο ρόλος του φυσικού αερίου μετά τα μνημόνια

Η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο με τίτλο «Ελλάδα: Σχέδιο ανάπτυξης για το μέλλον» την άποψή της για την επόμενη ημέρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, βλέπει την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου καθώς και την ενίσχυση των έργων μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου σε ολόκληρη τη χώρα, σαν ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης, θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους για τους καταναλωτές και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των μικρών επιχειρήσεων και των μικρών βιομηχανιών που χρησιμοποιούν θερμική ενέργεια.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ζεστού νερού, τόσο στον οικιακό, όσο και στον τριτογενή τομέα, μέσω της ανάπτυξης του δικτύου διανομής.

Επιπλέον, τονίζει την σημαντική επενδυτική δυνατότητα στην Ελλάδα από ιδιωτικούς φορείς, όπως αυτό αποδεικνύεται από το σημαντικό ενδιαφέρον μεγάλων ενεργειακών ομίλων στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και την επέκταση του φυσικού αερίου στο ενεργειακό περιβάλλον της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στον οικιακό τομέα  και στον τομέα των μεταφορών.

ECO & Ενέργεια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει