Το μοναδικό site για Φυσικό αέριο στο Σπίτι, στην Επιχείρηση, στη Βιομηχανία. Αεριοκίνηση και Cng στο Αυτοκίνητο-το πιο οικονομικό και οικολογικό καύσιμο.

Θεόδωρος Κιτσάκος: Απουσία κουλτούρας ως προς το φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτελεί ενεργειακή πύλη, με τα περισσότερα έργα που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται να είναι κοινού ενδιαφέροντος με την Ευρώπη, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος, μιλώντας από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η υλοποίηση του αγωγού TAP βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η κοινοπραξία «Ποσειδών» εμπλέκεται σε τρία βασικά έργα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Όπως σημείωσε, στόχος είναι να μεταφερθεί το φυσικό αέριο από το Νότο προς το Βορρά, ενώ μέσω του έργου IGI Poseidon θα συνδεθούν οι Κήποι του Έβρου με την Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια με το Οτράντο της Ιταλίας, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση της Τουρκίας της Ελλάδας και της Ιταλίας.

 

Επίσης, ο αγωγός θα μεταφέρει το κυπριακό και ισραηλινό φυσικό αέριο και με αφετηρία τα κοιτάσματα της Λεβαντίνης θα οδεύσει υποθαλάσσια στην Κύπρο, όπου θα υπάρχει σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου.

 

Ο αγωγός θα κατευθυνθεί στην Κρήτη, όπου επίσης θα υπάρχει σταθμός συμπίεσης, θα κατευθυνθεί προς την Πελοπόννησο και μέσω ξηράς θα καταλήγει στα σύνορα με την Ιταλία για να ενωθεί με τον αγωγό IGI (Italy, Greece Interconnector).

 

Ο κ. Κιτσάκος έκανε λόγο για απουσία κουλτούρας ως προς το φυσικό αέριο, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 350 χιλιάδες μετρητές, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τους μετρητές σε ηλεκτρισμό ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια.

 

Αναφέρθηκε ακόμη στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου άνω των 1.000 χιλιομέτρων που θα επιτρέψει να ενταχθούν σε αυτό ακόμη και μικρές πόλεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει