Γερμανία: Απαλλάσσονται από τα διόδια τα φορτηγά με CNG

Γερμανία: Απαλλάσσονται από τα διόδια τα φορτηγά με CNG

Οι Αρχές της Γερμανίας αποφάσισαν πως τα φορτηγά που κινούνται με φυσικό αέριο θα απαλλαχτούν για τα επόμενα δύο χρόνια από την πληρωμή διοδίων.

Απόφαση να απαλλαχτούν οι οδηγοί φορτηγών που κινούνται με φυσικό αέριο από την πληρωμή διοδίων πήραν οι γερμανικές αρχές. Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2019 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ενώ από την 1/1/2021 το κόμιστρο θα είναι αρκετά μειωμένο.

Από την πλευρά της, η Iveco Trucks χαιρετίζει την απόφαση αυτή των γερμανικών αρχών λέγοντας πως θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για να αυξηθεί ο επαγγελματικός στόλος που θα κινείται με φυσικό αέριο, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλα οφέλη για το περιβάλλον λόγω των πολύ μειωμένων εκπομπών αερίων ρύπων.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Iveco, Pierre Lahutte σημείωσε: «Λιγότερο από ένα μήνα μετά την ιστορία που έγραψε η IVECO στην IAA 2018 του Ανόβερο, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απαλλαγή των φορτηγών CNG και LNG από τα διόδια των αυτοκινητόδρομων. Αυτές οι αποφασιστικές κινήσεις των αρχών της χώρας θα επιταχύνουν δραματικά τη διείσδυση εναλλακτικών κινητήρων φυσικού αερίου σε ολόκληρη την ήπειρο. Ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος. Σήμερα βρισκόμαστε στο Bolzano για την εγκαινίαση ενός νέου σταθμού LNG στη γραμμή Brennero που συνδέει την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γερμανία, όπου παραδίδουμε στην FERCAM, μια κορυφαία εταιρία logistics που λειτουργεί στην Ιταλία και τη Γερμανία, το πρώτο φορτηγό LNG!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει