Ελληνο-Ρωσικό ενεργειακό συνέδριο με έμφαση στο αέριο

Στo πλαίσιo του 4ου Ελληνo-Ρωσικού Φόρουμ, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕE.gr) και ο οργανισμός Pommel Holdings Inc συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, στις 2 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

 

Το συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016» , θα τιμήσουν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών κ. Σεργκέι Λαβρόφ και κ. Νίκος Κοτζιάς. Επίσης έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο Υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας κ. Yanovsky Anatoly καθώς και διευθυντικά στελέχη του ενεργειακού χώρου από τις δύο χώρες.

Αποτελούμενο από τρεις άξονες, το συνέδριο θα παρουσιάσει μια σφαιρική εικόνα των ελληνορωσικών σχέσεων με έμφαση στις ενεργειακές σχέσεις και τις μελλοντικές προοπτικές τους.  Συγκεκριμένα, μετά τις προσφωνήσεις των  ανώτατων επισήμων των δύο χωρών, θα εξεταστούν θέματα ελληνορωσικής συνεργασίας και γεωστρατηγικής της ενέργειας. Στη συνέχεια, το συνέδριο θα επικεντρωθεί στους επιμέρους τομείς ενεργειακής συνεργασίας με έμφαση το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό.

Για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε εδώ.
Για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.
Σημειώστε πως η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θέσεις είναι περιορισμένες και διατίθενται µε βάση την αρχή της χρονικής προτεραιότητας «first come first served»

*Το συνέδριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά και στα ρωσικά με αυτόματη μετάφραση.

 

Οι συνδιοργανωτές:

Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας
Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης και αναπληρωτής καθηγητής στο ESCP Europe Business School, Λονδίνο; Πρόεδρος της Δεξαμενής Σκέψης – Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE.gr).

Pommel Holdings Inc.
Δρ. Σεργκέι Γκολόβιν, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρωσο-Ελληνικού Φόρουμ κοινωνικών οργανώσεων; Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Pommel Holdings Inc.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει