Εισαγωγή δύο φορτίων LNG από τον Όμιλο Μυτιληναίου

Οι εισαγωγές LNG ανοίγουν στην ελληνική αγορά, καθώς ο Όμιλος Μυτιληναίος εισήγαγε δύο φορτία. Ετσι προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού που είχε προαναγγείλει με στόχο την καθετοποίηση της διαδικασίας παραγωγής και προσπάθειας εύρεσης των καλύτερων δυνατών τιμών.

 

Όλα δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά φυσικού αερίου θα ενταθεί και θα οδηγήσει σε μίαν εντατικότερη προσπάθεια από όλους τους φορείς. Ο Όμιλος με τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που διαθέτει χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο σαν βασικό καύσιμο.

 

Δεν αποκλείεται μάλιστα αν οι προβλέψεις του προέδρου της ΔΕΗ κ. Εμ. Παναγιωτάκη  επιβεβαιωθούν η χρήση του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή να αυξηθεί στα επόμενα χρόνια σημαντικά.

 

Οπως είναι γνωστό εξάλλου ο Ομιλος Μυτιληναίος έχει συνάψει από κοινού την συνεργασία με την Μότορ Οιλ συγκροτώντας την  M&M Gas, που είναι η ιδιωτική εταιρεία η οποία και εγκαινίασε την απελευθερωμένη ελληνική αγορά φυσικού αερίου, παραδίδοντας το πρώτο ιδιωτικό φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ.

 

Το 2015 το άνοιγμα της αγοράς Φυσικού Αερίου σήμανε για την M&M Gas και την έναρξη δραστηριότητας πώλησης σε βιομηχανικούς πελάτες όπου η Εταιρεία έχει ήδη κατακτήσει σημαντικό μερίδιο προσφέροντας καινοτομία, ευελιξία, ταχύτητα αλλά και ανταγωνιστικές χρεώσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Όμιλος Μυτιληναίος προετοιμάζει την εισαγωγή ενός ακόμα φορτίου.

Σύμφωνα με επίσημα τα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ, η ΑτΕ έφερε τον Απρίλιο 134.000 κ.μ. LNG, σε δυο φορτία, τα οποία μετέφερε το πλοίο LUSAIL. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 905.000 MWh.

 

Tο πρώτο φορτίο έφθασε στη Ρεβυθούσα στις 17 Απριλίου, μεταφέροντας 43.000 κ.μ. (290.000MWh),το οποίο αποθηκεύτηκε προσωρινά για 8 ημέρες. Το δεύτερο φορτίο έφτασε στις 26 Απριλίου, μεταφέροντας 91.000 κ.μ. (615.000 MWh), με περίοδο προσωρινής αποθήκευσης 18 ημερών.

 

Το Μάρτιο, η ΑτΕ παρέλαβε ένα επιπλέον φορτίο LNG όταν το πλοίο Arctic Voyager είχε φέρει ακόμα 81.620 κ.μ. LNG, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 555.000 MWh, που αποθηκεύτηκε προσωρινά στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας για 10 ημέρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει