Αν. Μακεδονία-Θράκη: Φυσικό αέριο σε 60.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια

Αν. Μακεδονία-Θράκη: Φυσικό αέριο σε 60.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια

Συνολικά 60 χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια θα «θερμάνει» το φυσικό αέριο, σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αυτό θα συμβεί όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου δικτύου φυσικού αερίου σε έξι πόλεις, τις έδρες δηλαδή των νομών της περιφέρειας και της Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης στον Έβρο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, οποίος μίλησε σε ειδική εκδήλωση για το θέμα, στην Ξάνθη.

Το έργο εντάχθηκε πρόσφατα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με την Περιφέρεια ΑΜΘ να διαθέτει πόρους ύψους 29.608.416 ευρώ στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ), προκειμένου να κατασκευαστεί το δίκτυο. Επιπλέον ο κ. Μέτιος σημείωσε ότι το δίκτυο σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Στεφανία Μωσσέ, τόνισε ότι το έργο θα συμβάλλει στην «περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας» και πως οι δημοπρατήσεις θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2019 ώστε μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους όλοι οι εργολάβοι να έχουν εγκατασταθεί στις περιοχές παρέμβασης και να ξεκινήσουν τα έργα, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2021.

Επίσης υπογράμμισε ότι το δίκτυο θα συνδέεται άμεσα μόλις ολοκληρώνεται τμήμα του έργου και οι χρήστες δεν θα επιβαρυνθούν τέλη σύνδεσης, καθώς αυτό περιλαμβάνεται στο σχετικό επενδυτικό πρόγραμμα.

(ΕΡΤ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει