Άλμα με 15 χιλιάδες νέα συμβόλαια στο αέριο και 20 χιλιάδες στο ρεύμα

Ένα χρόνο λειτουργίας υπό τη νέα μορφή και μετοχική σύνθεση συμπλήρωσε “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας” και ήδη η παρουσία της στις αγορές της προμήθειας ρεύματος και ηλεκτρικής ενέργειας είναι αισθητή.

Στο φυσικό αέριο η εταιρεία ξεκίνησε τη γεωγραφική της επέκταση ενώ δυναμική ήταν η είσοδός της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα όμως η εταιρεία στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, θα ενσωματωθεί στην υπό δημιουργία ΔΕΠΑ Εμπορίας. Στη νέα εταιρεία θα ισχύει η ίδια κουλτούρα εξυπηρέτησης του πελάτη, τονίζει, μιλώντας στο Capital.gr, ο Chief Marketing Officer Πάνος Αλεξόπουλος. Ο ίδιος τονίζει ότι προχωρά ο στρατηγικός σχεδιασμός για αύξηση των πελατών και γεωγραφική επέκταση.

– Κύριε Αλεξόπουλε, μιλήστε μας για τις οικονομικές επιδόσεις της “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας”  για τη χρήση του 2018 που έκλεισε αλλά και για τις εκτιμήσεις σας για την τρέχουσα χρήση;

Το 2018 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την εταιρεία σε όλα τα επίπεδα. Τόσο σε επίπεδο τζίρου, κερδοφορίας αλλά και όλων των επιμέρους στόχων του επιχειρησιακού πλάνου καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Όμως αυτό που έχει σημασία για εμάς πέρα και πάνω από τα οικονομικά αποτελέσματα είναι η θετική εικόνα και αντίληψη που έχει διαμορφώσει πλέον ο καταναλωτής, οικιακός και επαγγελματίας, για την εταιρεία και η οποία παγιώθηκε θεωρώ ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονιά.

Ήταν λοιπόν σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι συμπληρώσαμε έναν χρόνο λειτουργίας ως ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας και στο φυσικό αέριο και στο ρεύμα, προσφέροντας στους πελάτες μας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενέργειας, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα σημαντικό ποσοστό διείσδυσης και στο ρεύμα. Και όλα αυτά στη βάση της αξιοπιστίας της εταιρείας μας και της σύγχρονης και αναβαθμισμένης εμπειρίας εξυπηρέτησης που προσφέρουμε.

– Ένα χρόνο μετά το πλήρες άνοιγμα της αγοράς αερίου, που βρίσκεται σήμερα το μερίδιο της εταιρείας και ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά;

Είναι αλήθεια ότι η χρονιά που πέρασε βρήκε την “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας” σε ένα νέο περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, στο οποίο φέραμε εις πέρας πολλά και απαιτητικά έργα. Το θετικό μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι ότι καταφέραμε όχι μόνο να διατηρήσουμε σχεδόν στο ακέραιο την υφιστάμενη πελατειακή μας βάση στο αέριο αλλά και να την ενισχύσουμε περαιτέρω.

Πιστοί στην εφαρμογή του στρατηγικού μας πλάνου πετύχαμε να ξεχωρίσουμε έναντι του ανταγωνισμού τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια, όπου ξεκινήσαμε πλέον τη δραστηριοποίησή μας και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στο φυσικό αέριο, διευρύνοντας το πελατολόγιο μας με 15.000 νέα συμβόλαια εντός και εκτός Αττικής. Αυτή η αύξηση στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπου η τεχνογνωσία και οι υπηρεσίες μας είναι από τα βασικά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, αποτελεί σημαντική επιβράβευση για εμάς.

– Ξεκίνησε προ ημερών η διαδικασία διαχωρισμού της ΔΕΠΑ που προβλέπει τη δημιουργία της ΔΕΠΑ Εμπορίας στην οποία και θα περάσει η Φυσικό Αέριο. Πώς επηρεάζεται από τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης η εταιρεία και τα πλάνα σας; Αλλάζει κάτι για τη στρατηγική σας ή για τους πελάτες σας;

Η “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας” διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία και αξιοπιστία, μια ευρεία και σταθερή πελατειακή βάση, σύγχρονα προϊόντα και ανταγωνιστικά συνδυαστικά πακέτα και για τους παραπάνω λόγους κατέχει διαχρονικά ηγετική θέση στην ελληνική ενεργειακή αγορά.

Με τη στήριξη της ΔΕΠΑ ως αποκλειστικού μετόχου, η εταιρεία θα συνεχίσει την υλοποίηση του μακροπρόθεσμου στρατηγικού της σχεδιασμού, με κύριους άξονες τη γεωγραφική επέκταση, την καινοτομία και τα αποκλειστικά προνόμια που έχει εξασφαλίσει για τους πελάτες της, μέσα από σημαντικές συνεργασίες με εταιρείες διαφόρων κλάδων.

Παράλληλα, θα συνεχίσει να δημιουργεί νέα προϊόντα και υπηρεσίες για την κάλυψη κάθε σύγχρονης ενεργειακής ανάγκης οικιακών πελατών και επιχειρήσεων, δημιουργώντας ουσιαστική προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα.

Η δική μας ξεκάθαρη προτεραιότητα ήταν είναι και θα είναι η εστίαση στην καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιτύχει ένας οργανισμός σε βάθος χρόνου. Ξέρετε, η Φυσικό Αέριο έχει μια “βαριά” κληρονομιά 160 χρόνων και παρά τους εταιρικούς μετασχηματισμούς του παρελθόντος τα χαρακτηριστικά και οι αξίες της δεν έχουν αλλοιωθεί. Αυτό είμαστε πεπεισμένοι πως θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται αυτή την περίοδο δεν θα διαφοροποιήσουν σε τίποτα το αρχικό στρατηγικό μας πλάνο και τη σχέση που έχουμε χτίσει με τους πελάτες μας.

– Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της “Φυσικό Αέριο” στο νέο περιβάλλον της αγοράς; Ποιες θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να είναι οι προτεραιότητες του επιχειρησιακού σχεδίου για την εταιρεία;

Θέλω να επισημάνω με αφορμή την ερώτηση αυτή πως κάνουμε σταθερά βήματα και υλοποιούμε το στρατηγικό μας πλάνο με συνέπεια και ακρίβεια. Παρακολουθούμε τον ανταγωνισμό, αλλά δεν τον ακολουθούμε. Δεν είναι ο ανταγωνισμός, δηλαδή, αυτός που ορίζει τα επόμενα βήματά μας Τα επόμενα βήματά μας ορίζονται από το όραμα μας να είμαστε πρώτη επιλογή στην καρδιά του καταναλωτή.

Προτεραιότητα λοιπόν μεταξύ των βασικών μας στόχων δίνουμε στην επέκταση της παρουσίας μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να προσφέρουμε σε κάθε οικιακό ή βιομηχανικό καταναλωτή μοναδικά προϊόντα και εξυπηρέτηση. Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει ένα απόλυτα επιτυχημένο άνοιγμα στις αγορές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και με φυσικά καταστήματα και νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που τα μηνύματα που λαμβάνουμε από εκεί είναι εξαιρετικά θετικά. Παράλληλα, μέσα από τις σημαντικές συνεργασίες που έχουμε συνάψει προγραμματίζουμε να προσφέρουμε ακόμη πιο ελκυστικές υπηρεσίες και ανταγωνιστικά οφέλη για τους πελάτες μας, τους οποίους μάλιστα συνεχίζουμε να επιβραβεύουμε με τη διατήρηση της έκπτωσης συνέπειας στο 15%.

– Στο τέλος της ημέρας, όταν θα ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, αυτό τι θα σημαίνει για τον τελικό καταναλωτή και πελάτη σας αλλά και για την ίδια την Φυσικό Αέριο ως εταιρεία;

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η νέα μορφή εταιρείας όπως αυτή θα προκύψει από την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τα αρμόδια μέρη, θα αποτελέσει για τους πελάτες μας εγγύηση, ασφάλεια και αξιοπιστία σε ό,τι έχει να κάνει με την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών. Προχωράμε στην υλοποίηση του στρατηγικού επιχειρησιακού μας πλάνου χωρίς να διαφοροποιήσουμε τίποτα στις υπηρεσίες μας, στις συνεργασίες μας, στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών μας και τα προϊόντα μας. Όλα τα παραπάνω φροντίζουμε να τα εξελίσσουμε προς όφελος πάντα των πελατών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είμαι σίγουρος πως αυτό το πνεύμα θα ισχύσει και για την ίδια την εταιρεία και τη λειτουργία της. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται άλλωστε όλα τα στελέχη της εταιρείας.

– Μιλήστε μας για το άνοιγμά σας στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς;

Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της “Φυσικό Αέριο” ως ολοκληρωμένου ενεργειακού παρόχου ακόμη περισσότεροι καταναλωτές μας επιβράβευσαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έβαλαν στο σπίτι τους, επιλέγοντας την εταιρεία μας και για την κάλυψη των αναγκών τους σε ηλεκτρικό ρεύμα. Κατά την περσινή χρονιά καταγράψαμε εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος με 20.000 νέα συμβόλαια και με ένα μεγάλο ποσοστό μάλιστα αυτών στη Βόρεια Ελλάδα. Για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, για κάθε ένα συμβόλαιο στην Αττική αντιστοιχούσε ένα συμβόλαιο εκτός Αττικής, γεγονός που δείχνει την δυναμική της εταιρείας να πρωταγωνιστήσει σε πανελλαδικό επίπεδο ως ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας.

Για το 2019 έχουμε θέσει τον πήχη ακόμα υψηλότερα, στοχεύοντας σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των μεριδίων και ενίσχυση της θέσης μας στην αγορά,μέσα από νέα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προϊόντα, τόσο στο ηλεκτρικό ρεύμα όσο και στο φυσικό αέριο.

(του Χάρη Φλουδόπουλου, capital.gr)