Τα πάντα για το φυσικό αέριο στην επιχείρηση σε ένα αφιέρωμα

Τα πάντα για το φυσικό αέριο στην επιχείρηση σε ένα αφιέρωμα

Διάφοροι κλάδοι επαγγελματιών ήδη βρίσκουν στο φυσικό αέριο τη συμφέρουσα λύση για τις καθημερινές ανάγκες που αφορούν την επιχείρησή τους τους.

 

Ξενοδοχεία και νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, μεγάλα κτίρια γραφείων, χώροι αναψυχής, εμπορικά κέντρα και καταστήματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φυσικό αέριο για θέρμανση των χώρων, παραγωγή ζεστού νερού, μαγείρεμα, για άλλες εξειδικευμένες χρήσεις εργασίες, αλλά και για τις μετακινήσεις των εταιρικών οχημάτων, εκμεταλλευόμενα τα πλεονεκτήματά του και επιτυγχάνοντας μεγάλες οικονομίες κλίμακας και απόλυτη λειτουργικότητα.

 

Γιατί να το κάνω στη δική μου επιχείρηση;

Όσον αφορά στη μετακίνηση του στόλου μιας επιχείρησης, το φυσικό αέριο αποτελεί το κατεξοχήν καύσιμο που μπορεί να συμβάλλει στην εφαρμογή μιας πολιτικής υπέρ της μείωσης των εκπομπών ρυπογόνων ουσιών, αλλά και της οικονομικής μετακίνησης, είτε πρόκειται για ιδιωτικά και δημόσια οχήματα, είτε και κυρίως, για ελαφρά και βαριά επαγγελματικά φορτηγά, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά, τόσο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα (βενζίνη κλπ), όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αλλά και οξειδίων του αζώτου σε σχέση με το πετρέλαιο και το diesel.

 

Η «φιλικότητα» του CNG με το περιβάλλον και σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, έχει… αναγκάσει τόσο τις ΗΠΑ, όσο και την Ευρώπη να εκδώσουν σχετικές οδηγίες υπέρ του, δημιουργώντας και έξτρα κίνητρα για τη χρήση του. Στην Ελλάδα δε, η αίσια εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, φέρνει ξανά στην επιφάνεια και τα νέα αυτά κίνητρα που προσφέρονται από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση, αλλά και την ίδια την αγορά φυσικού αερίου, για χρήση του «πράσινου» καυσίμου στις μεταφορές και τις επιχειρήσεις με στόχο την σύνδεση της εξοικονόμησης ενέργειας με δύο διαφορετικούς άξονες εξίσου σημαντικούς:

 

–  την προστασία του περιβάλλοντος και την

–  τόνωση της ανταγωνιστικότητας με την επίτευξη οικονομικών κλίμακος.
Πρόκειται για πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο, να θέσουν ένα σαφές πλαίσιο για την διεύρυνση της χρήσης φυσικού αερίου από οδηγούς οχημάτων, ενώ στοχεύουν μεταξύ άλλων στη συμμόρφωση με τους Κανονισμούς που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σύνδεση των επιδοτήσεων με την προώθηση της καινοτομίας και της έξυπνης ανάπτυξης. Συγκεκριμένα για τη χώρα μας δε, ένα πρόσφατο μέτρο αποτελεί η πρωτοβουλία για την απαλλαγή των αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο από την καταβολή τέλους αδείας με αποτέλεσμα να μην ισχύει το τέλος των 75 ευρώ, ούτε για τα οχήματα στα οποία εγκαθίσταται σύστημα CNG.

 

Με λίγα λόγια…

Οικονομία: Ο λογαριασμός είναι μειωμένος περίπου στο μισό σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα και αφορά  στη συγκεκριμένη κατανάλωση που έχει γίνει ακριβώς κατά το επιθυμητό χρονικό διάστημα χρήσης.

 

Ευχρηστία: Είτε πρόκειται να καλυφθούν ανάγκες σε ζεστό νερό, είτε να χρησιμοποιηθεί κουζίνα φυσικού αερίου το φυσικό αέριο επιτρέπει την άμεση χρήση και μας απαλλάσσει π.χ από την ανάγκη να περιμένουμε να ζεσταθεί το νερό. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή ζωή (οι κουζίνες φυσικού αερίου, για παράδειγμα, επιτυγχάνουν ακρίβεια στην θερμοκρασία και βελτιώνουν το μαγειρικό αποτέλεσμα).

 

Οικολογία: Δεν είναι τυχαίο ότι το φυσικό αέριο έχει ονομαστεί «πράσινο» καύσιμο. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου και δεν περιέχει ενώσεις του θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής

 

6 πλεονεκτήματα της χρήσης  φυσικού αερίου στον εμπορικό τομέα

–  Δεν απαιτεί ενασχόληση με παραγγελίες και παραλαβές καυσίμων

–  Δίνει δυνατότητα εκμετάλλευσης χώρων που σήμερα χρησιμοποιούνται για αποθήκευση καυσίμων (δεξαμενές)

–  Προσφέρει αισθητική αρτιότητα, αυξημένη καθαριότητα χώρων και συσκευών

–  Απαιτεί λιγότερη συντήρηση συσκευών

–  Συμβάλλει στην ορθολογική χρήση ενέργειας στη μείωση λειτουργικών δαπανών, στην οικονομία

–  Επιμηκύνει τη διάρκειας ζωής του εξοπλισμού εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλότερη απόδοση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει