Φυσικό Αέριο: Το μυστικό που κρύβεται πίσω από το ρεκόρ κερδών

Το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας αρχίζει να καταγράφει τα δικά του success story με τα πακέτα ρεύματος και αερίου, συνδυαστικά ή μεμονωμένα, την τεχνολογία και τις συνέργειες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιφέρουν ως αποτέλεσμα ρεκόρ επιδόσεων.

Η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία, η «start up εταιρεία η οποία είναι 160 ετών», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μιλώντας την Τρίτη στους δημοσιογράφους ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, κατέγραψε το 2018 κύκλο εργασιών ο οποίος ξεπέρασε τα 163 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 5,2 εκατ. και ο όγκος των πωλήσεων έφθασε τα 3,3 εκ. (MWH). Πρόκειται για ρεκόρ επιδόσεων το οποίο αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και σε 33.000 νέα συμβόλαια στο φυσικό αέριο και το ρεύμα ενώ η αναπτυξιακή πορεία συνεχίστηκε και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 με 14.560 νέα συμβόλαια σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα ενώ ο στόχος για το έτος να ανέρχεται σε 60.000 νέα συμβόλαια (φθάνοντας συνολικά τα 200.000 συμβόλαια). Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία το α’ τρίμηνο του 2019 κατέγραψε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στα χρόνια λειτουργίας της, σημειώνοντας αύξηση 54%, αγγίζοντας τα 105,2 εκατ. και με καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 48%, ξεπερνώντας τα 7 εκατ.

Πώς πέτυχε η εταιρεία ρεκόρ επιδόσεων

Οι στρατηγικές συνεργασίες, η ανανέωση της γκάμας των προϊόντων (αυτή τη στιγμή διαθέτει περί τα 200 προϊόντα) και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και την τεχνολογία αποτελούν κάποιες από τις βασικές επιλογές της επιχείρησης οι οποίες την έβγαλαν όπως φαίνεται «ασπροπρόσωπη». Το 2018, μια χρονιά η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δύσκολη για την επιχείρηση λόγω των αλλαγών στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς,  πέτυχε σημαντική γεωγραφική εξάπλωση, με τη λειτουργία νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, τη δημιουργία νέων ομάδων πωλήσεων, την επέκταση του δικτύου των συνεργατών της σε Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και τη συνεργασία της με το ευρύ δίκτυο της Vodafone.

Πρόκειται για μία συνεργασία «επένδυση» καθώς υποστηρίζεται από εκατέρωθεν προηγμένα συστήματα και πλατφόρμες για επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων σε πραγματικό χρόνο ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι πελάτες όταν βρίσκονται στα καταστήματα του συγκεκριμένου δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 12 εκατ. (κυρίως για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, την εισαγωγή τεχνολογιών, συστημάτων εξυπηρέτησης πελατών, εκπαίδευση προσωπικού κλπ) η εταιρεία δημιούργησε νέα δεδομένα στην εξυπηρέτηση πελατών στον κλάδο της ενέργειας, μέσα από εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα και στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες, όπως η Interamerican, η EuropAssistance και η Alpha Bank.

Μάλιστα η εταιρεία έχει στα «σκαριά» νέα συνεργασία με μεγάλο όμιλο από τον χώρο της τεχνολογίας προκειμένου να εισάγει καινοτόμες συνδυαστικές υπηρεσίες οι οποίες μέχρι στιγμής δεν διατίθενται από τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά.

«Με περισσότερα από 160 χρόνια παρουσίας στην αγορά η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι σήμερα μια εξαιρετικά δυναμική και υγιής επιχείρηση που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους και τον μέτοχό της» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος. «Παρά το γεγονός ότι το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, εμείς πετύχαμε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και θέσαμε σε λειτουργία νέα κανάλια και δομές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη το 2019. Ξεπερνώντας ήδη τους στόχους μας, το Α’ τρίμηνο του 2019 καταγράφουμε 14.560 νέα συμβόλαια σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, με το συνολικό στόχο για το έτος να ανέρχεται σε 60.000 νέα συμβόλαια. Διαθέτουμε την εμπειρία μια εταιρείας 160 χρόνων, σε συνδυασμό με το πάθος, την όρεξη και τη δυναμική μιας νέας επιχείρησης. Έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε διαρκώς καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που οδηγούν τον κλάδο στη νέα εποχή».

(Π. Χαλάτση, insider.gr)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει