Το Κατάρ αυξάνει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 30% τα επόμενα χρόνια

July 2017
Κατάρ

Το Κατάρ δήλωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 30% τα επόμενα χρόνια, σε μία κίνηση με έντονο πολιτικό και οικονομικό χαρακτήρα, εν μέσω πιέσεων που δέχεται, λόγω της πρόσφατης διπλωματικής κρίσης στις σχέσεις του, με τις γειτονικές αραβικές χώρες.

 

Ο επικεφαλής της Qatar Petroleum Σεντ Σιέριντα Αλ- Καμπί, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Εμιράτο σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή σε 100 εκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου ετησίως έως το 2024. “Αυτό το νέο έργο θα ενισχύσει την ηγετική θέση του Κατάρ, θα παραμείνουμε ο κορυφαίος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για πολύ καιρό”.

 

Το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Η τρέχουσα παραγωγή του Κατάρ ανέρχεται σε 77 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Η επέκταση θα αυξήσει τα επίπεδα παραγωγής μέχρι το ισοδύναμο των έξι εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, δήλωσε ο Καμπί.ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΚατάρΚΡΙΣΗΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, κοινοποιήστε το στους φίλους σας:

Newsletter

Αφήστε την ενημέρωση σας σε εμάς! Γραφτείτε στο newletter για να σας ενημερώνουμε με τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας.