Ρωσικό παγοθραυστικό μετέφερε LNG για πρώτη φορά μέσω της Βόρειας Θάλασσας

August 2017
παγοθραυστικό

Το ρωσικό παγοθραυστικό δεξαμενόπλοιο Christophe de Margerie ολοκλήρωσε το πρώτο εμπορικό ταξίδι του, από το Hammerfest στη Νορβηγία έως το Boryeong στη Νότια Κορέα, παραδίδοντας υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας.

 

Η διαδρομή ολοκληρώθηκε σε ρεκόρ έξιμισι ημερών. Το δεξαμενόπλοιο είχε μέση ταχύτητα μεγαλύτερη από 14 κόμβους (περίπου 28 χλμ. / Ώρα) παρά το γεγονός ότι το σκάφος αναγκάστηκε να περάσει από πάγους πάχους 1,2 μέτρων.

 

Το σύνολο του ταξιδιού από τη Νορβηγία προς τη Νότια Κορέα.μέσω της ρωσικής διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας διήρκεσε 19 ημέρες, περίπου 30% πιο σύντομα από την παραδοσιακή νότια διαδρομή μέσω του καναλιού του Σουέζ.

 

Το Christophe de Margerie είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς φυσικού αερίου και παγοθραυστικό στον κόσμο. Το μοναδικό αυτό σκάφος κατασκευάστηκε για τον κρατικό όμιλο εταιρειών Sovcomflot για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Yamal στη ρωσική Αρκτική.

 

Το δεξαμενόπλοιο μπορεί να κάνει αποστολές όλο το χρόνο, ενώ ονομάστηκε από τον πρώην διευθύνοντα της Total, που βρήκε το θάνατο σε δυστύχημα επί ρωσικού εδάφους πριν μερικά χρόνια.

 

Μειώνει τον χρόνο μεταφοράς από την Κίνα στην Ευρώπη κατά τουλάχιστον 12 ημέρες σε σύγκριση με την παραδοσιακή διαδρομή του καναλιού του Σουέζ.

 

Η διαδρομή του δεξαμενόπλοιου μέσω της Βόρειας Θάλασσας

 

Christophe-de-Margerie2Christophe de MargerieLNGΒόρεια ΘάλασσαπαγοθραθστικόΡΩΣΙΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, κοινοποιήστε το στους φίλους σας:

Newsletter

Αφήστε την ενημέρωση σας σε εμάς! Γραφτείτε στο newletter για να σας ενημερώνουμε με τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας.