Κιτσάκος: ειλικρινής η σχέση της ΔΕΠΑ με τη Gazprom

May 2017
Θεόδωρος Κιτσάκος

Για τη διαχρονική συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία στο φυσικό αέριο μίλησε στην ΕΡΤ1 και στην Ταμίλα Κουλίεβα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, στα πλαίσια αφιερώματος για τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών.

 

Ο κ. Κιτσάκος στάθηκε στο παρελθόν και το παρόν των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στο φυσικό αέριο και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εισάγει από τη Ρωσία περίπου 40 δις. κ.μ. αερίου αυτά τα 20 χρόνια της διμερούς συνεργασίας.

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σχέση της ΔΕΠΑ με τη Gazprom ως «ειλικρινή» και υποστήριξε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.

 

Επίσης, ο κ. Κιτσάκος μίλησε για τις προοπτικές του αγωγού Turkish Stream και της επέκτασής του στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «είναι ζωντανό το ενδιαφέρον για τον IGI Poseidon».

 

Αναφορικά με τη θέση της Gazprom στην ευρωπαϊκή αγορά, ο κ. Κιτσάκος δήλωσε ότι είναι υπερβολική η άποψη ότι η αγορά «απειλείται» εξαιτίας της. «Μαθαίνεις να ζεις με το γείτονά σου και να αξιοποιείς ότι έχει να προσφέρει, αρκεί να τηρούνται ορισμένοι κανόνες», τόνισε σχετικά. Η κουλτούρα που διαθέτει η Ρωσία στο φυσικό αέριο θα βοηθήσει στο να δοθεί λύση με την Ευρώπη όσον αφορά τον εφοδιασμό της, πρόσθεσε.

 

Τέλος, ο δ.σ. της ΔΕΠΑ στάθηκε στη σημασία της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου της χώρας μας και στις σχετικές προσπάθειες της εταιρείας.GAZPROMIGI PoseidonTurkish StreamΔΕΠΑΡΩΣΙΑ


Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, κοινοποιήστε το στους φίλους σας:

Newsletter

Αφήστε την ενημέρωση σας σε εμάς! Γραφτείτε στο newletter για να σας ενημερώνουμε με τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας.