Βοτανικοί κήποι σε σχολεία του Υμηττού, με συνδρομή ΔΕΠΑ

September 2017
ΔΕΠΑ

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η ΔΕΠΑ προσέφερε τη συνδρομή της στον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού) για τη δημιουργία βοτανικών κήπων σε σχολικά συγκροτήματα στην περιοχή Υμηττού

 

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών στα σχολεία και σκοπός είναι να αξιοποιηθεί για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων της περιοχής. Όπως αναφέρει η εταιρεία, που πραγματοποιεί συστηματικά δράσεις για το περιβάλλον όπως είναι η δενδροφύτευση, βασικός στόχος της παραμένει η ελαχιστοποίηση των συνεπειών στο τοπίο, στους φυσικούς πόρους, στην ατμόσφαιρα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 

Τόσο κατά το κατασκευαστικό της έργο, όσο και κατά τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της, η ΔΕΠΑ εφαρμόζει τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές που προβλέπονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.  Οι εγκαταστάσεις του συστήματος φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα και έχουν πιστοποιηθεί από εξειδικευμένους οργανισμούς. Πέρα από τις διαχειριστικές περιβαλλοντικές πρακτικές, η ΔΕΠΑ αναπτύσσει δράσεις έρευνας και ανάπτυξης με γνώμονα πάντα την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

 

Ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η Αεριοκίνηση, η αξιοποίηση δηλαδή του φυσικού αερίου για την κίνηση οχημάτων, με τεράστια οφέλη τόσο από οικονομικής πλευράς – το φυσικό αέριο κοστίζει το 1/3 της τιμής της βενζίνης – όσο και για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΠΑ πρωτοστατεί δρομολογώντας εξελίξεις και συνεργασίες για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου όχι μόνο για περισσότερα οχήματα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (π.χ. απορριμματοφόρα Δήμων και Κοινοτήτων, ταξί, οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης κ.ά.) αλλά και σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.ΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΔΕΠΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝποιότητα ζωήςΣΠΑΥΣχολείαΥμηττόςΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, κοινοποιήστε το στους φίλους σας:

Newsletter

Αφήστε την ενημέρωση σας σε εμάς! Γραφτείτε στο newletter για να σας ενημερώνουμε με τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας.