Πολλά τα νέα μοντέλα CNG στην ελληνική αγορά

Πολλά τα νέα μοντέλα CNG στην ελληνική αγορά

Ακολουθώντας την παγκόσμια στροφή σε CNG οχήματα (παγκοσμίως κυκλοφορούν πάνω από 20.000.000 οχήματα φυσικού αερίου), οι μεγαλύτερες αντιπροσωπείες εισάγουν νέα μοντέλα στην ελληνική αγορά για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

 

Το φυσικό αέριο χαράσσει την δική του «πράσινη» γραμμή στην ανάπτυξη και μετατρέπει τον κλάδο των μεταφορών σε έναν τομέα προστιθέμενης αξίας για την οικονομία με κριτήριο την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος. H ελληνική αγορά της αεριοκίνησης αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με γοργούς ρυθμούς χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες που επιτελεί τα τελευταία χρόνια η ΔΕΠΑ για να ανοίξει τον δρόμο στην αεριοκίνηση με επενδύσεις σε υποδομές και εξασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών και εγγυήσεων για τους ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς.

 

Η Mercedes-Benz, η FIAT,η Volkswagen, η Οpel, η Skoda, η Seat και η Renault εξυπηρετούν το ελληνικό καταναλωτικό κοινό και τις εταιρείες που διαθέτουν επαγγελματικούς στόλους με CNG εκδόσεις, οι οποίες είναι διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο και βενζίνη) για μεγαλύτερη αυτονομία.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις διαθέσιμες επιλογές της Ελληνικής αγοράς: Octavia G-TEC της SKODA, B-Class 200 και E 200 NaturalGasDrive της Mercedes-Benz, το Eco up και το Passat 1.4 TSI 150 PSEcoFuel της Volkswagen, το Fiat Panda, το Fiat Punto και το Twinair της Fiat, το SeatLeon 1.4 TGI 110 PS, το Opel Combo 1.4 T-Jet 120 PS NaturalPower και το Audi A3 Sportback g-tron (το οποίο προσφέρει αυτονομία – με βάση τη μέση κατανάλωση καυσίμου – πάνω από 400 χιλιόμετρα, με τη βενζίνη να παρέχει άλλα 900 χιλιόμετρα). Στα επαγγελματικά οχήματα φυσικού αερίου κάποιες από τις διαθέσιμες επιλογές είναι το VOLKSWAGEN CADDY VAN ECOFUEL, το BENZ SPRINTER NGT, το FIAT DOBLO GARGO και η καινούργια σειρά των Daily της IVECO.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει